Praha.cz

 
Muzea a výstavy
Kancelář Senátu zve návštěvníky na výstavu Magie skla
Neděle, 18. leden 2015 09:13
Kancelář Senátu zve návštěvníky na výstavu Magie skla

Už od pátku 16. ledna 2015 je v Senátu k vidění výstava Magie skla, která představuje návštěvníkům tvorbu sklárny Beránek ve Škrdlovicích ze sbírky Východočeského muzea v Pardubicích. Přístupná bude do 22. února 2015. Obdivovatelé sklářského umění se mají opravdu na co těšit! Pokud i vy patříte k milovníkům křehké skleněné krásy, pak neváhejte a naplánujte si návštěvu výstavy během některé své procházky Prahou. Litovat nebudete!

Celý článek...
 
Kouzlo pražských Vánoc - Malá vánoční výstava
Neděle, 21. prosinec 2014 22:33
Kouzlo pražských Vánoc - Malá vánoční výstava

Vánoční atmosféru a tradice přibližuje již od konce listopadu českým i zahraničním návštěvníkům výstava Kouzlo pražských Vánoc s podtitulem Malá vánoční výstava, kterou pořádá Pražská informační služba – Prague City Tourism v románsko-gotickém podzemí Staroměstské radnice. Výstavu je možné navštívit do 6. ledna 2015.

Celý článek...
 
Nostalgické Vánoce v Muzeu Karlova mostu vás zvou k návštěvě
Neděle, 23. listopad 2014 11:11
Nostalgické Vánoce v Muzeu Karlova mostu vás zvou k návštěvě, foto z webu Muzea Karlova mostu v Praze

Vánoce se nezadržitelně blíží. Ve městě pomalu přibývá blikajících světýlek, vánočních dekorací i prodejních stánků, od nichž se line vůně skořice, perníčků či pečených kaštanů. Součástí Vánoc je neodmyslitelně také betlém – scenérie krajiny, v níž se uprostřed chléva mezi zvířaty narodil Ježíšek, za kterým se vydávají lidé ze všech koutů světa, aby se mu poklonili a obdarovali jej. Mnohé z nich budou od 30. 11. 2014 do 3. 2. 2015 k vidění v Muzeu Karlova mostu v Praze.

Celý článek...
 
Terakotová armáda navštívila Prahu
Středa, 12. listopad 2014 08:40
Terakotová armáda navštívila Prahu

Od dnešní desáté hodiny mohou první návštěvníci shlédnout unikátní výstavu pod názvem „Terakotová armáda a první čínský císař“. Na Výstavišti v Holešovicích, na ploše 1800m2 se rozprostřela expozice, jejíž součástí je více jak 300 exponátů v nadživotní velikosti. Jedná se o nejkompletnější rekonstrukci posmrtné armády prvního císaře Čchina. V této podobě bude k vidění poprvé a Praha má tu čest být první městem v jejím světovém putování.

Celý článek...
 
V Náprstkově muzeu byla otevřena nová výstava s názvem Rituály smrti
Pátek, 31. říjen 2014 21:42
Výstava Rituály smrti, Národní muzeum, Náprstkovo muzeum, Praha, zdroj: nm.cz

Národní muzeum v Praze otevřelo novou tematickou výstavu – v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur na Betlémském náměstí začala v pátek 31. října 2014 nová výstava s názvem Rituály smrti. Výstava představuje, jak smrt vnímaly velké starověké civilizace i současné kultury v různých částech světa.

Celý článek...
 
„Co jedli slavní Pražané“ – výstava v Muzeu gastronomie
Pondělí, 27. říjen 2014 20:13
„Co jedli slavní Pražané“ – výstava v Muzeu gastronomie

V Muzeu gastronomie byl otevřen nový výstavní prostor „Králodvorská pasáž“, který je nyní využíván pro sérii výstav „Co jedli slavní Pražané“. Návštěvníkům muzea budou postupně představeny kulinární slabosti historických i současných osobností kulturního a politického světa se vztahem k Praze. Aktuálně se výstava věnuje osobnosti Tomáše G. Masaryka.

Celý článek...
 


Strana 2 z 6